Biotensor

Niet alleen voor een klassikale les kun je bij EnZo terecht. Maar ook voor advies, leuke lezingen, workshops en privé lessen op maat. De ultieme vorm van samenwerken is gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Leven met een harige viervoeter als trouwe kompaan gun ik iedereen.

Biotensor

De biotensor is een instrument waarmee ik dieren kan testen op fysiek en mentaal gebied. Het is een instrument voor het testen van energetische trillingen en functies. Deze methode geeft indien kundig gebruikt, vaak verbluffende resultaten. Doordat ik veel met mijn intuïtie bezig ben, wilde ik graag dit instrument toevoegen. Om op deze manier verder te kunnen helpen dan trainen alleen.

Testen van dieren gaat in een stappenplan, als eerste wordt de vitaliteit getest.

Vervolgens wordt er getest waar de klachten van afkomstig zijn, interne factoren zoals de organen. Of externe factoren zoals voeding, stress of straling.

Wanneer deze punten getest zijn en er een duidelijk beeld naar voren komt, kan er een behandelplan gemaakt worden. Omdat ik van huis uit een hondentrainer ben, komen er vaak ook trainings oefeningen bij. Daarnaast kan het zijn dat de voeding aangepast dient te worden en/of dat er een bach bloesem ingezet gaat worden. Bachbloesemremedies werden rond 1930 ontdekt en ontwikkeld door dr. Edward Bach, een Engels geneesheer. Deze remedies zijn tincturen (sterke aftreksels) van bloemen en planten die positief inwerken op negatieve of beperkende gemoedstoestanden.

De remedies zijn niet schadelijk, niet verslavend, totaal risicoloos en hebben geen bijwerkingen. Ze gaan goed samen met alle soorten reguliere medicijnen. Remedies worden druppelsgewijs ingenomen, meestal door het drinkwater.

Elke remedie past bij een verschillend karakter en/of een specifieke gemoedstoestand. Zo is er onder andere een remedie die bruikbaar is wanneer er sprake is van angst, onzekerheid, eenzaamheid, ongeduld, innerlijke onrust. Bij het testen van passende remedies met de biotensor kijk ik zowel naar symptomen, als naar de algemene karaktereigenschappen van de hond en naar mogelijke achterliggende oorzaken van het gedrag. In de meeste gevallen is een mix van een aantal remedies het meest effectief. Het gebruik van de juiste remedie kan bijdragen aan het veranderen van het gedrag naast het trainen. 

Voor een consult met de biotensor kunt u het contactformulier invullen, een consult duurt ongeveer een uur en de kosten zijn € 47,50 incl. een Bach remedie. Excl km vergoeding €0,30/km