Cursusaanbod | Instructeurs

Diana

Mijn naam is Diana van de Louw, sinds 2008 eigenaresse van Hondenschool EnZo in ‘t Oventje, Zeeland (N.Br.).
Toen Golden Retriever Ila in 1999 na een reeks van ‘toevalligheden’ in mijn leven kwam via de dierenkliniek waar ik werkzaam was als para veterinair, is het balletje met het trainen van honden en lesgeven daarin gaan rollen. En dat balletje rolt nu nog steeds. Middels opleidingen, workshops, stages en als gastgezin voor Hulphond Nederland heb ik mijn kennis en ervaring uitgebreid.

Het lesgeven en het werken met mensen, met en zonder beperking, samen met hun honden geeft me iedere dag een heel goed gevoel. Het streven is om cursisten te leren hoe honden leren en daar zelf weer van te leren. Leren om goed te observeren en interpreteren. Opvoeden is een groot onderdeel van de puppy cursus, maar ook daarna. En natuurlijk staat plezier tijdens het trainen voorop! Dat vind je in iedere cursus die we aanbieden terug.

Inmiddels mag ik zelf als freelancer aan de slag voor stichting BultersMekke en doe ik dat met veel liefde en plezier voor het vak.

Zelf heb ik een kleine kruising Sjefke en een grappige Border Terrier genaamd Bam. Hun avonturen zijn te volgen in mijn vaste column voor het blad
 Me & My Dog.

 

Linda

Hoi hoi,

Mijn naam is Linda Quivooij, woonachtig in Volkel en ben de trotse bezitster van 2 Australian Kelpie's genaamd Blinq en Qate. Sinds januari 2009 geef ik les bij Hondenschool EnZo. Dat doe ik met heel veel plezier op de dinsdagavonden en de les die ik geef is het sportieve flyball. Na veel diverse sporten met Blinq uit geprobeerd te hebben is de keus uiteindelijk hierop gevallen. Zowel Blinq als ik vinden het een geweldige sport om te doen. Op dit moment is Blinq wbt de Flyball gepensioneerd. We hebben een heerlijke actieve tijd gehad samen en nu genieten we lekker van lange wandelingen en af en toe speuren.
Mijn andere hondje Qate loopt inmiddels al volop mee in ons Flyball team en doet het geweldig. Ze geniet enorm en deze sport is haar op het lijf geschreven. 

Verder is mijn doel om de cursisten en hun honden net zo enthousiast te maken over flyball als ik en mijn honden zelf. Ik hoop dat we uiteindelijk zelfs zover kunnen gaan dat we een wedstrijdteam kunnen vormen en dus ook wedstrijden kunnen lopen.    

 

Dus lijkt het jou en je hond iets, kom dan even gezellig een lesje mee doen, en wie weet zien we elkaar dan snel! Oja, alle soorten/maten honden zijn welkom!

Groetjes Linda

 
Mare,
 
Hallo mijn naam is Mare Kalberg. Sinds de zomer van 2015 help ik op zaterdag ochtend mee met de puppy groepen. Ik woon samen met mijn man, twee kinderen en twee honden in het dorp Zeeland. Ik heb een leuke kruising waarmee ik op zaterdag mee draai in de recreanten groep en een stoere Amerikaanse Bulldog die met regelmaat een basis cursus doorloopt bij Diana. 
Mijn passie voor dieren is mij met de paplepel ingegoten omdat mijn ouders een opvang hadden voor wilde dieren en ook dieren van de dierenambulance opvingen, was ik er niet bij weg te  slaan. Prive hadden we ook altijd honden, Rottweilers en Border Collies. 
Ik heb veel ervaring opgedaan uit de praktijk, mijn scholing ging een hele andere kant op, maar nu bij EnZo leer ik ook de benodigde theorie.
Ik hoop jullie snel te mogen begroeten bij de puppy lesjes, waar ik les 6 t/m 10 verzorg. Tevens kunt u mij door de weeks inschakelen wanneer er weinig tijd is om de hond uit te laten. Ik wandel prive of met meer honden tegelijk, afspraken hiervoor kunt u maken via de mail. cheiba.mc@gmail.com kosten €10,- per keer of een strippenkaart 5 wandelingen voor €45,-. Ook is het mogelijk om samen met mij te wandelen om het lopen aan de lijn of het uitvallen te trainen kosten hiervoor zijn €15,- per keer. 
 
Groetjes Mare.             

 
Maud

Hallo,

Mijn naam is Maud Smits, sinds kort woonachtig in Langeboom samen met mijn vriend. Ik ben opgegroeid met honden om me heen en sinds de zomer van 2014 trotse eigenaar van een prachtige Springer Spaniel waarmee ik jachttraining doe en daar wel eens een demo geef bij EnZo.

In 2012 heb ik de opleiding Dierhouderij op de Hogeschool HAS Den Bosch afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik mij zo veel mogelijk verdiept in het gedrag van dieren. Dit interesseerde mij zoveel dat ik na mijn afstuderen meteen verder ben gegaan bij DogVision voor het behalen van het diploma kynologisch instructeur. Bij EnZo heb ik mijn stage mogen lopen en ga nu, na het behalen van mijn diploma met regelmaat lessen ondersteunen waar nodig. Om wellicht in de toekomst een leuke cursus te gaan verzorgen. Sinds 2015 ben ik werkzaam bij Stichting Hulphond Nederland in Herpen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ellen 
Ellen van Riel (1967) houdt zich al jaren bezig met yoga en is met yoga in aanraking gekomen door haar ernstige rugklachten. Volgens deskundigen zou ze de verdere rest van haar leven rekening moeten houden met haar beperkingen. In dit feit wilde ze niet berusten en ging zelf op zoek naar mogelijkheden om zich beter te gaan voelen en om weer een met haar lichaam te worden. Zo leerde ze met liefde en aandacht zichzelf weer te accepteren. Liefde en aandacht voor jezelf is dat wat in de yoga helemaal centraal staat. Door haar eigen mooie ervaringen is Ellen zich meer en meer gaan verdiepen in yoga.  Ellen  heeft de 4-jarige studie aan de yogadocentenopleiding Samsara te Bilthoven afgerond en is aangesloten bij de vereniging Yogadocenten Nederland. Naast haar 4-jarige opleiding heeft Ellen tevens bij Samsara de specialisatiecursus ‘Yoga & Anatomie’ gevolgd waarop dieper wordt ingegaan op de botstructuren die zorgen voor de mogelijkheden en de beperkingen van het menselijk lichaam tijdens de asana’s. Verder heeft Ellen een intensieve meditatietraining ondergaan waarmee ze zich heeft geprofessionaliseerd op het gebied van meditatie. 
Samen met Diana verzorgt ze de lessen Dogwisdom bij EnZo, een cursus die zich focust op ontspanning met de hond middels ademhalingstechnieken, meditaite en yoga oefeningen.

 

Kattel

Mijn naam is Kattel Beekmans en ik ben woonachtig in Uden samen met mijn vriend. Samen hebben wij een 8jarige Cane Corso genaamd Kay. Door Kay is mijn interesse in honden en hun gedrag alleen maar gegroeid.
Sinds september 2016 loop ik stage bij hondenschool Enzo. Met honden werken heb ik altijd graag gedaan, ook mensen kunnen helpen geeft mij veel voldoening.
Binnenkort ga ik starten met een opleiding zodat ik ook de kennis bezit om echt mensen te kunnen helpen.